Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Angyal a Duna partján

2008.05.06

 

ANGYAL A DUNA PARTJÁN

Image and video hosting by TinyPic

NÉVJEGY:

1977-ben született Uruguayban. Édesanyja fodrász, édesapja gyári munkás. Nővére, Adriana négy évvel idősebb. Tizenhét évesen Argentínába költözik, ahol több televíziós szerepre is felkérik. Előbb a brazil táncos-énekes Xuxa oldalán szerepel, majd a Gazdagok és szépek című sorozatban. Rövidesen megválasztják az Év sztárjának. 1999-ben megjelenik Natalia Oreiro című bemutatkozó albuma, majd 2000 októberében új lemeze Tu Veneno címmel. Az előbbi platina, az utóbbi aranylemez lett Magyarországon. A Vad angyal című sorozat főszereplőjeként világhírnévre tesz szert.

Egy lány, aki percek alatt meghódította a világot. Egy lány, aki bárhová utazik, mindenütt több ezres őrjöngő tömeg veszi körül. Aki mosolyával, természetességével még azokat is leveszi a lábáról, akik fanyalogva legyintenek, ha meghallják valamelyik szappanopera címét.

Már hetekkel korábban lázban égett az ország, amikor kiderült: Budapestre látogat a „vad angyal”. Milyen lesz? Hogyan viselkedik rajongóival? Megtöri vagy megerősíti azt az álombeli képet, amelyet oly sokan dédelgettek róla? Natalia jött, látott, győzött. Mindent tűrt, amit tűrnie kellett. De élvezte is, hiszen imádja közönségét.

- Rettentően örülök, hogy ennyien szeretnek. Bár néha vágyom a csendre, mégis nagyon boldog vagyok – hangoztatta amerre járt.

Úgy tűnik, ennek a huszonhárom éves lánynak minden vágya teljesült. Uruguayban született, egyszerű családból származik. Édesanyja fodrász, édesapja matrackészítőként keresi mindennapi kenyerét. Ő viszont úgy gondolta, neki más utat szánt a Teremtő. Tizenhét évesen fogta magát és Argentínába költözött.

- Én választottam így. Éreztem annyi erőt, hogy saját lábra álljak. Világ életemben színésznő szerettem volna lenni, nem véletlen, hogy rengeteg plakátom van Marilyn Monroe-ról.

A siker nem sokat váratott magára. Rövidesen jöttek a televíziós felkérések, sőt, a hangjára is felfigyeltek. Aztán elkezdték forgatni a Vad agyalt, amely végképp meghozta számára az áhított sikert. És ami a legfontosabb, megjelent életében valaki, aki megdobogtatta a fiatal színésznő szívét. Natalia hűséges típus, hat évig élt szerelmével, nemrég azonban mégis úgy döntöttek, szakítanak egymással.

- Jó barátok maradtunk. Egyébként nem voltam valami nagy szerelmi válságban. Szerencsére vannak a közelemben olyan emberek, akik átsegítenek a problémákon.

Sok barátja van? – kérdeztük, amikor szállodai szobájában fogadta az újságírókat.

- Nem hiszem, hogy az embernek nagyon sok őszinte barátja lehet. Én azonban szerencsésnek tartom magam, mert találtam néhány olyan embert, akivel jóban-rosszban együtt lehetünk. Persze vannak olyanok, akik csak azért akarnak jóban lenni veled, mert sikeres vagy. Tőlük rövid úton meg kell szabadulni. Előfordul az is, hogy a régi jó ismerősök távolodnak el az embertől, mert azt hiszik, te már teljesen megváltoztál. Ha vennék a fáradságot, és felhívnának, akkor rájönnének, hogy ez a Natalia ugyanaz, aki régen volt.

A magyar rajongók meggyőződhettek róla, hogy egyetlen percre sem vakította el Nataliát a reflektorfény. Kivételesen szerencsés helyzetbe került az a néhány férfi, aki helyet kapott a stúdióban, mikor Csiszár Jenő faggatta a magánéletéről.

- Ez a fickó azt hitte – mesélte később a „vad angyal”- hogy jól csőbe húz. Igaz, voltak kemény pillanatok, de igyekeztem humorral kivágni magam. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy az egyik válaszomnál teljesen elállt a lélegzete, és szóhoz se tudott jutni. Arra számított, hogy egy félénk kislánnyal lesz dolga, de voltak pillanatok amikor csak pislogott, s nézett, mint a moziban.

Ha a magyar férfiakból nem is, de minden másból felkészülve érkezett Natalia a Ferihegyi repülőtérre. Buenos Airest és Budapestet több ezer kilométer választja el egymástól, azt gondolhatnánk, hogy Argentínában vajmi keveset tudnak kis hazánkról. Ő kivétel.

- Már tizenöt éves korom óta vágytam ara, hogy egyszer eljussak ebbe a csodaszép országba. Akkor táncoltam ugyanis először a Kék Duna keringőre. Ahogy meghallottam a gyönyörű muzsikát, biztos voltam benne, hogy a magyar főváros egyike a legszebbeknek. Nagyon sok fotóm van Magyarországról, olvastam az építészetéről is. Igaz, a Duna nem igazán kék, ám így is mesébe illő helyeket láttam itt. Nagyon örülök a pulinak is, amit a Dáridóban Lajcsitól kaptam. Könnyekig meghatódtam...

Natalia hazájában is híres karitatív tevékenységéről. Ezért előre kikötötte, hogy Budapesten is szeretne felkeresni egy gyermekkórházat. Így esett a választás a MÁV-kórház gyermekosztályára. Tízezer dollárt ajánlott fel a kis betegek gyógyítására.

- Akkor igazán fontosnak érzem magam, ha egy kis csillogást vagy örömkönnyet látok a beteg gyerekek szemében – mondta búcsúzóul.
- Ha egyszer nekem is lesz csemetém, arra fogom nevelni, hogy segítsen másokon...

(forrás: TVR hét - 2001. január; írta: Kocsány Roland; köszi Edduska)